sPoRtZaALJe kan op youtube meer filmpjes vinden van de Brussels Boxing Academy. Je kan er trouwens ook onze icite-filmpjes bekijken.
Cours de boxe pour les enfants a partir de 7 ans (par des jeux adapté) et adultes
Boksen en boksspelvormen voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen.
Soort spel: Groepsspel
Karakteristiek: Evenwichtsspel
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Opstelling
Deelnemers staan in een kring in basis bokshouding en kijken elkaar aan. 1 speler staat in het midden - boom -eveneens in basis bokshouding. Doel van het spel De spelers die in de kring staan (wind) moeten proberen de speler in het midden uit evenwicht te duwen. Regel: Men mag de speler in het midden niet op het hoofd duwen, men duwt hem/haar op schouders of borst. Sportieve kenmerk: kracht en lenigheid

Waarom sparren we?
Als we sparren is dit in de eerst plaats om onze bokstechniek te verbeteren. Je sparringpartner is daarbij geen tegenstander maar eerder een assistent. Je kan herhalen wat je in de les gezien hebt of je kan bepaalde automatismen verder inoefenen in een meer reële gevechtsituatie.


Met de sportclub van Chicago organiseren we niet alleen bokslessen en -wedstrijden. Er is ook een equipe minifoot, fietstochten (VTT), klimmen, zwemmen, en wat we zelf kunnen verzinnen.